За какво помага и какво лекува Маслото от Ему

Маслото от Ему е изцяло натурален продукт за грижа и третиране на кожата.

Здравословните ползи на Маслото от Ему са доказани чрез многобройни рецензирани медицински изследвания. Маслото от Ему е естествен трансдермален източник на Омега 3, Омега 6 и Омега 9 мастни киселини, които помагат в усвояването и преноса на витамини А,D,E,K и K2 чрез кръвта. Тези мастни киселини са от съществено значение за правилното функциониране на тялото ни. Маслото от Ему прониква в кожата по-добре от други масла, особено на места, където кожата е дебела и е трудно да се проникне, като дланите на ръцете или стъпалата на краката.

Маслото от Ему има невероятни ползи в грижата за кожата. Маслото от Ему може да се използва като овлажнител и като подхранващо лечение за кожата. Много хора използват Mасло от ему и за третиране на фините линии и бръчки. Кожните заболявания реагират добре на противовъзпалителните свойства на маслото, които успокояват кожата и облекчават възпалението. Маслото от Eму е доказано високо хипоалергично, с изключително високо ниво на чистота. Установено е за напълно безопасен продукт с липса на всякакви вредни странични ефекти.

Маслото от Ему е модерен алтернативен метод за помагане облекчаването на дискомфорта от болката и възпалението, причинени от увредените тъкани и стави. Съвременни изследвания показват, че Маслото от Ему притежава множество полезни качества. Лабораторни експерименти и анализи потвърждават, че Маслото от Ему има способността да намали възпалението на ставите. Маслото от Ему съдържа високи нива на линолеична киселина -вещество, известно с способността да облекчи болката в ставите и олеинова киселина - вещество, което има локален противовъзпалителен ефект върху кожните тъкани.

С всяка капка Масло от Ему получавате много ползи. Тъй като Маслото от Ему е мощен трансдермален агент, който може да проникне дълбоко в кожата, ефектът му не е само върху повърхностните слоеве. Заради тези и други причини, Маслото от Ему е ефективно за широко приложение. По-долу ще видите списък с някои от най-популярните приложения на маслото от ему:


    Противостареещ ефект

Маслото от Ему е ненадминато със своите овлажняващи свойства. Изследвания са установили, че сухата, старееща кожа увеличава плътността си 2-3 пъти, когато се третира с Масло от Ему. Бръчките и петната намаляват значително. За грижата за лицето предлагаме Дневен и Нощен с Масло от Ему, както и овлажняващ овлажняващ Околоочен крем.

  Стрии и белези

Маслото от Ему се използва за натурално лечение на стрии и белези. Маслото от ему стимулира кожата да се саморегенерира и затова има способността да намали видимите стрии и да предотвратява появата на нови. Маслото от Ему в комбинация с Шипково масло е изключително подходящо за третиране на стрии и белези.

  Артрит

Маслото от Ему облекчава схванатите мускули и стави и помага за намаляване възпалението и подуването на артритните стави. При редовно използване маслото действа подобно на аналгетик без странични ефекти. За артритна болка препоръчваме използването на Ему крем с Глюкозамин.

   Псориазис и екзема

Маслото от Ему действа като терапевтичен балсам чрез овлажняване на кожата и намаляване на сърбежа, зачервяването, напукването, лющенето, които са свързани с много упорити кожни заболявания.

   Грижа за косата

Маслото от Ему активизира космените фоликули на скалпа и стимулира растежа на нова коса. Маслото действа като подсилващ агент за изтощена и суха коса, помага за премахване на заплетените краища и възстановява естествения здрав блясък на косата. Използването на Масло за скалпШампоан и Балсам с Масло от Ему ще активизират растежа на фоликулите в покой, ще подхранят косата и скалпа, и ще намалят косопада.   

   Изгаряния

Установено е, че Маслото от Ему е много ефективно при всички видове изгаряния, 1-ва и 2-ра степен изгаряния, радиационни изгаряния и включително слънчеви. То облекчава болката и значително намалява мехурите и белезите.

   Порязвания и ожулвания

Маслото от Ему облекчава болката и възпалението при порязвания и ожулвания без да щипе или пари и освен това помага в процеса на оздравяване.

                Хронични травми – Масаж

Чести контузии при професионални атлети и спорт ентусиасти като мускулни разтежения, навяхвания, увредени сухожилия и дори шипове се повлияват положително при третирането с Масло от Ему, достигайки до 50% по-бързо възстановяване. Много професионални спортни екипи използват Масло от Ему за масаж в тренировъчните им зали.