История и произход на Маслото от Ему

Маслото от Eму се добива от щраусоподобни нелетящи птици, характерни за териториите на Австралия, наречени Ему.

Известно е, че австралийски аборигени са първите хора, който са знаели за големите лечебни свойства на Маслото от Ему. В продължение на хиляди години те са го използвали като безценно средство за поддържане здравината на своите мускули и стави, както и за предпазване на кожата си от силното Австралийско слънце. Още първите европейски изследователи на континента забелязват, че аборигените закачат кожи от ему по дърветата. Първоначално се е считало, че това представлявало аборигенски ритуал, но се оказва, че целта е била извличане на ценното олио, чрез топене под лъчите на горещото слънце. Не след дълго, благодарение на изключителните си лечебни свойства, маслото от ему става неизменна част от инвентара на повечето от изследователите. Известният изследовател Робърт О'Хара Бърк разказва, че след слънчево изгаряне, маслото от ему не само успяло да излекува кожата, но и помогнало да облекчи болката от старо схващане в лакътя.

От къде идва Mаслото от Ему на марката The Emu Oil Well?

Маслото The Emu Oil Well идва от Австралийски птици Ему, отглеждани на свободен принцип и хранени на здравословна диета от естествено зърно (без наличие на добавки или хормони) и на естествени пасища. Маслото се извлича от едно голямо струпване на мазнини, което се намира на гърба на птицата. Природата е предоставила на тези животни това количество мазнина, за да ги предпазва от горещото австралийското слънце, за да се даде възможност за бързо възстановяване след борба с други представители на този вид и за складиране на хранителни вещества за дългите периоди на гнездене.

Сложен процес на усъвършенстване гарантира, че всички бактерии, протеини и фини прахови частици се отстраняват от суровото масло и крайния продукт се характеризира с максимална чистота и ефикасност.