Косопад

Косопадът засяга като мъжете,така и жените


 

При 40% от мъжете на 35 годишна възраст се забелязва загуба на коса. 65% от жените страдат от косопад на около 60 годишна възраст.


Лекарствените лечения за борба с косопада включват Миноксидил и Финастерид - видове стероиди, които стимулират космените фоликули. И при двете лечения отнема поне една година, за да има видими резултати от тях и всяко прекратяване на лечението води до повторен косопад.  Това води до постоянното им използване. Освен това, тези лекарства са скъпи и имат доста неприятни странични ефекти,като повишаване на телесното тегло, намалена сексуална активност и болка в слабините.

В крайна сметка, Миноксидила или Финастерида не са особено ефективни, тъй като нито един от тях не адресира към истинската причина за загуба на коса.

Какви са причините и какво води до загубата на коса?

 

Според експерти, топ 3 причини за намаляване на растежа на косата са стареенетохормонални промени, както и семейна предразположеност. Но в повечето случаи, това, което изглежда като косопад е всъщност разпадане на косата.


С остаряването, веществото, наречено дихидротестостерон (DHT) води до намаляване на анагена на космените фоликули или активната им фаза (анагенна фаза).Космите в оплешивявaщите места ще се трансформират от плътни и здрави, в крехки и безцветни такива.


Въпреки безжизнения им външен вид, повечето от тези косми са все още живи и свързани с постоянно кръвоснабдяване.


Въпреки това, тъй като анагенна фаза се скъсява, все повече и повече косми умират и падат. С течение на времето, всички фоликулите ще станат прекалено тънки, за да оцелеят, което ще доведе до пълната загуба на коса.


Ключът към спирането на косопада е да "събудим спящите” космени фоликули ... преди да е станало твърде късно.

Маслото от Ему „събужда” 80% от „спящите” космени фоликули.

 

Професор Майкъл Холик, доктор на науките, от Бостънския университет по медицина, провежда новаторско проучване върху способността на маслото от ему да съживява космените фоликули.

Д-р Холик отрива, че третирането на скалпа с масло от ему води до увеличаване активността на растежа на косата с 20% в сравнение с третирането й с царевично масло.


След направено проучване на самите косми, д-р Холик отбелязва, че те са "много по-силни", и че "дебелината на кожата е забележително увеличена”, което предполага, че маслото от ему използвано против косопад, стимулира както растежа на косата, така и на кожата.

 

Може би най-забележителното откритие е, че маслото от ему е „събудило” над 80% от космените фоликули, които са били "заспали" ...и води  до това косата да започне да расте отново!

 

"Открихме, че има подобрение в активността на растежа на космените фоликули .... много добра научна индикация, че сме стимулирали и растежа на кожата," посочва д-р Холик.

 

Изследователите вярват, че използването на маслото от ему против косопад има невероятен ефект върху растежа на косата, благодарение на изобилието му  на основни мастни киселини. Една от тях е олеиновата киселина, зад която стои тайната на  способността на маслото от от ему да проникне дълбоко в кожата.

Високото присъствие на олеинова киселина в маслото от ему е една от причините, поради които маслото от ему е в състояние да проникне в кожата до голяма дълбочина и в същото време да достави активни съставки чрез нея, които да имат и ефект в тялото.

 

Насоки за използването на Масло от ему против косопад

  • Според експерти в грижата за растежа на косата, за максимални резултати маслото от ему трябва да се масажира в скалпа 3 пъти дневно.
  •  Винаги, когато имате възможност, нанасяйте количество от маслото и оставете да постои 20 - 30 минути преди измиване на косата.
  • Ако спазвате начините на нанасяне, признаци на възстановяване растежа на косата обикновено стават видими в рамките на 30 – 90 дни.

 

Марката The Emu Oil Well предлага специални продукти против косопад - Масло за скалп и Шампоан против косопад.

Активните съставки на маслото за скалп са масло от Ему, масло от авокадо, масло от ший (карите) и етерично масло от розмарин. Те са интензивни овлажнители и стимулират регенерацията на космените фоликули. Използването на Маслото за скалп и Шампоана против косопад заздравяват скалпа, което подпомага намаляването загубата на коса и ускорява нейният растеж.